Program

Mia Öström

Mia Öström, Foto: Ola Kjelbye
Mia Öström, Foto: Ola Kjelbye

2008 var Mia Öström en av de första att tilldelas Umeå novellpris. Två år senare debuterar hon med ”Den du söker finns inte här”. En roman om Florence Nightingale. Sedan dess har hon skrivit i flera genrer och med en läsande publik av både barn och ungdomar. Tillsammans med Anna Ehn har hon skapat barnboksfiguren Sally. Den senaste av hennes böcker, ”Dödsbo”, vänder sig till en ung publik.

2018 fick hon Norrlands litteraturpris för romanen ”Vakuum” (2017). Där ger hon röst åt verkningarna av det trauma det innebär för en ung människa när en nära släkting tar sitt liv. Huvudpersonen Jonna har förlorat sin storebror på det sättet. När första sorgeåret gått är hon kvar i den tystnad som broderns depression och självmord lämnat efter sig i familjen. Men Johan har gömt meddelanden till sin syster och när hon börjar följa ledtrådar- na, som tar henne till fjälls, möter hon delar av sin bror som för henne närmare honom än tidigare.

Under Eyvind 2018 samtalar hon i ett unikt tillfälle med journalisten Fredrika Johansson. I samarbete med Författarcentrum Norr.

lördag: 16:00 -
Plats: Forum
Samtalsledare: Fredrika Johansson

Dela:

FacebookTwitterEmailLinkedIn
www.eyvindnorrbotten.se