Program

Eyvind & jag - Jonas Selberg Augustsén

Jonas Selberg
Jonas Selberg Augustsén, Foto: Johan Bergmark

”Eyvind & jag” är tänkt att bli en årligt återkommande programpunkt. En programpunkt där vi ska prata med många av de författare, filmare och dramatiker som på olika sätt inspirerats av Eyvind Johnson.

Inför Eyvind 2018 har vi bjudit in Jonas Selberg Augustsén. Som är högaktuell i Boden och Norrbotten då han just nu slutför inspelningen av långfilmen ”Den längsta dagen”. Men det är inte därför Jonas gästar Eyvind-helgen. Eller kanske det ändå hänger ihop?

Jonas Selberg Augustsén är utbildad vid Kalix Folkhögskola samt regiprogrammet vid Högskolan för fotografi och film i Göteborg. ”Den längsta dagen” är en del i sviten av filmer som berör våra fem officiella minoritetsspråk. ”Sophelikoptern” (2016) var Sveriges första långfilm på romani och tilldelades guldbagge för bästa originalmusik (Jan Sandström). Långfilmsdokumentären ”Trädälskaren” (2008) banade väg för internationellt välrenommerade Tree Hotels i Harads. Selberg Augustsén tilldelades Bo Widerberg- stipendiet 2007 och vi ser fram emot att möta honom i ett samtal med kulturjournalisten Kerstin Wixe.

lördag: 11:00 -
Plats: Saga
Samtalsledare: Kerstin Wixe

Dela:

FacebookTwitterEmailLinkedIn
www.eyvindnorrbotten.se