Program

Elin Jäderström

Elin Jäderström
Elin Jäderström

Journalisten Elin Jäderströms författardebut, ”Hennes excellens Agda Rössel – från banvaktstugan till FN-skrapan”, beskrivs så här av journalisten Anneli Jordahl: ”Ett sant nöje att lära känna henne (Agda Rössel) i detta sympatiskt tecknade personporträtt. Skrivet med stil och med varsam balans mellan det offentliga och privata.”

Det var också ett personligt intresse som fick Elin Jäderström att skriva om Agda Rössel. Hon är helt enkelt släkt med henne. Agda Rössel var en av Sveriges första och faktiskt den enda kvinna på posten som FN-ambassadör (1958-1964). Hon kom sen att fram till 1978 bli landets ambassadör i tre europeiska städer. Släktskapet till trots var det ändå Elin Jäderströms journalistiska nyfikenhet som fick henne att undersöka Rössels livsöde närmare. Det som främst fångade intresset var Agda Rössels engagemang inom kvinnofrågorna.

Elin Jäderström, född 1983, är journalist och uppvuxen i Södra Sunderbyn. Hon har arbetat med nyheter på Sveriges Radio och TV4, bor i Stockholm och är för närvarande pressansvarig på Friends, en barnrättsorganisation mot mobbning.
Under Eyvind 2018 får vi träffa henne i ett samtal med kulturjour- nalisten Marianne Söderberg, själv aktuell med den dokumentära teveserien om Konsthall Tornedalen, ”Konsten att fånga en dröm”.

söndag: 12:00 -
Plats: Saga
Samtalsledare: Marianne Söderberg

Dela:

FacebookTwitterEmailLinkedIn
www.eyvindnorrbotten.se