Program

Andrea Lundgren

Andrea Lundgren, Foto: Sara Mac Key
Andrea Lundgren, Foto: Sara Mac Key

2009 debuterar Andrea Lundgren med romanen ”I tunga vintrars mage”. Den beskrivs som skildring av sorg och förlamning som skrivs fram på ett sådant sätt att berättelsen om pojken Riga inte släpper taget om läsaren.

23 år gammal etablerar sig Andrea Lundgren, född och uppvuxen i Boden, direkt på den litterära scenen i Sverige. Fem år senare anser hon själv att den verkliga debuten kommer med sin andra roman ”Glupahungern”; En släktkrönika där naturen och det mytiska spelar en betydande roll. Under 2018 har ”Glupahungern” satts upp som pjäs på Väster- bottensteatern.

2018 är Andrea Lundgren också åter aktuell med en ny bok. Den här gånger en novellsamling med det intresse- väckande namnet ”Nordisk fauna”. Novellerna är långa och suggestiva, ibland otäcka och gränsen mellan människa och djur snarare streckad än fast. Djuren ser människorna, eller är det människornas egen blick på sig själva, på sitt innersta, som gestaltas?

Numera bor Andrea Lundgren i Stockholm och för tre år sedan startade hon podden”Skogarna” tillsammans med journalisten Martin Halldin. Numera driver hon podden på egen hand och vill i ”Skogarna” lyfta litteraturen i gränslan- det och skapa ett rum bortom intervjuer och recensioner.

Andrea Lundgren sitter sedan 2016 i juryn för Eyvind Johnsson-priset. Under Eyvind 2018 samtalar hon med kulturjournalisten Marianne Söderberg.

lördag: 16:00 -
Plats: Saga
Samtalsledare: Marianne Söderberg

Dela:

FacebookTwitterEmailLinkedIn
www.eyvindnorrbotten.se