Zacke

Publicerat: 06 oktober 2017


Luleårapparen Zackes debut som artist skedde med vässad penna och akrobatisk tunga. Med ett personligt uttryck skildrar han både historier från norr och utmanar normer om storstad och landsbygd.

Zakarias ”Zacke” Lekberg är en av få textförfattare som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan. Han har etablerat sig som en textförfattare av rang och blev bland annat nominerad till en grammis som Årets Textförfattare 2017 och Årets Hiphop/Soul 2017.  

Zackes debut som artist skedde 2010 och med två album i bagaget så har han sparkat i dörrar och gett fingret till storstadsnormer, men även öppnat upp dörrar för andra med liknande bakgrund. I hans senaste och tredje album Fattigkussen berättar Zacke sina viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Både utflyttade och kvarvarande. 

Kom och lyssna på ett samtal med Zacke angående hans texter, låtskrivande, inspiration och mycket mer! Samtalet avslutas sedan med ett framträdande där Zacke kör några av sina låtar.  

Klicka här för att komma till programmet

www.eyvindnorrbotten.se