Po Tidholm

Publicerat: 11 oktober 2017


Po Tidholm är författaren och journalisten som sedan mitten på 90-talet undersökt hur landsbygdens roll förändras när Sverige urbaniseras. Nu högaktuell med boken "Läget i landet".

Po Tidholm är journalist och mångårig medarbetare bland annat i Dagens Nyheter och på Sveriges Radio. Han är uppvuxen i Hälsingland och har efter många år i Stockholm återvänt till sina gamla hemtrakter. Tidholm återkommer ofta i sitt arbete till Norrland och 2012 släpptes boken med samma namn Norrland, där han samlade ett urval av sina essäer och reportage. Boken blev mycket uppmärksammad och har blivit ett standardverk för den som vill förstå Norrland. 

Hösten 2016 hade Po Tidholms dokumentärserie ”Resten av Sverige” premiär. I serien visar han på en landsbygd i förändring och människor som envisas med att bo kvar, på gott och ont. Genom sitt engagemang och intresse för landsbygden lyckas Po Tidholm ge den omvärldsanalys som behövs för att förstå vart Sverige är på väg. Vilka krafter som uppstår när en stor grupp av människor hamnar i stadens skugga. Hur Sverige inte längre kan betraktas eller behandlas som en enhet och att det är viktigt att se hur det nya landskapet ser ut.

Tidholms senaste bok Läget i landet erbjuder en rak och tankeväckande beskrivning av landsbygdernas kris. Boken tecknar den svenska regionalpolitikens historia, fångar dagens utveckling och föreslår också en och annan lösning.

Kom och lyssna på Po Tidholm under Eyvind 2017!

Klicka här för att komma till programmet

www.eyvindnorrbotten.se