Patrik Lundberg

Publicerat: 04 oktober 2017


Patriks dröm var att bli krönikör. Nu skriver han krönikor för Aftonbladet varje söndag. Med sin senaste bok "Facit: Konsten att skriva krönikor", hjälper han andra att våga berätta.

Patrik Lundberg är journalist,författare och krönikör på Aftonbladet. Han har skrivit två böcker: den självbiografiska Gul utanpå och ungdomsromanen Onanisterna. Patrik Lundberg drömde om att få skriva krönikor. Han sydde ihop sin egen utbildning: studerade retorik, litteratur och journalistik. Analyserade skribenter och författare. Läste. Skrev. I över ett decennium kokade han ner krönikekonsten till en liten vetenskap.

Facit är resultatet av allt det där: från handfast stilistik och källkritik till övningar i fantasi och råd från några av Sveriges bästa krönikörer. Aftonbladets kolumnist Patrik Lundberg har skrivit boken som han själv önskade hade funnits där för honom.

”Facit – konsten att skriva krönikor” ger en djup insikt i vad som skiljer en krönika från annat skrivande och är även en inspirerande konkret handbok till att pröva själv.” Recension: Brita Elmers, BTJ

Med en intressant föreläsning kommer Patrik berätta och lära dig om konsten att skriva krönikor. Efter sin föreläsning finns dessutom en unik möjlighet att delta i Patriks workshop där han hjälper DIG i ditt skrivande.

PS: Vill du få chansen att en krönika publicerad i tidningen? Mer information om Eyvinds exklusiva kröniketävling kommer snart!

www.eyvindnorrbotten.se