Minna Paananen

Publicerat: 10 oktober 2017


Minna Paananen följde en av sina drömmar och debuterade 2012 som barnboksförfattare med boken "Hon tänder stjärnorna nu". Sedan dess så har Minna fortsatt skriva barnböcker med fokus på verkligheten.

Minna Paananen bor i Norrbotten och skriver barnböcker om både stora och små saker tagna ut verkligheten. Hennes debutbok Hon tänder stjärnorna nu baserades på en verklig berättelse ur Minnas liv då hennes dotter för över 10 år sedan gick bort strax innan förlossningen. Boken handlar om Wille som ska få ett syskon som han längtar efter. Men ibland blir det inte riktar som man önskar och boken påminner läsaren om allt det viktiga mitt i sorgen och att våga glädjas om det man har. 

Sedan sin debut har Minna gett ut sammanlagt sju barnböcker om olika ämnen. Allt från barn- och ungdomsböcker som Vilma Wvilding i Visby, som blandar arkeologi, historia och fakta med det skönlitterära, till Mosters nya hjärta och Stjärnfamiljen som tar upp aktuella och samtida ämnen från samhälle och verklighet.  

Minna kommer delta med två programpunkter under Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar. En punkt med fokus på hennes bok Stjärnfamiljen som handlar om hur en familj inte alltid består av en mamma, en pappa och deras barn, utan att det finns många olika familjer och ingen är mer rätt än någon annan. I den andra programpunkten pratar Minna om hur det är att skriva barnböcker som tar upp lite av de mer jobbigare ämnena som kan vara svåra att förklara för de yngre barnen. 

 

Kom och lyssna på Minna under Eyvind 2017! 

 Klicka här för att komma till programsidan. 

www.eyvindnorrbotten.se