Marie-Louise Steiner

Publicerat: 12 oktober 2017


Marie-Louise Steiner är författare av böckerna "Fjärilssommar" och "Obemärkt". Men utöver att vara författare så är hon även filmare och har varit med i produktionen av flera dokumentärfilmer. 

Den skånska filmaren Marie-Louise Steiner har skrivit Fjärilsommar, en roman om norrbottningen Lars Levi Laestadius liv före väckelsen. Under 6 år levde Marie-Louise Steiner i en by utanför Kalix och det var där som romanskrivandet tog fart. I romanen som kom ut för ett par år sedan skildras en okänd sida av den märklige Laestadius, nämligen hans stora passion för Lapplands flora och hans kamp för att bli en erkänd vetenskapsman både i Sverige och utomlands. 2016 gav Marie-Louise ut boken Obemärkt, en roman som handlar om kvinnoliv i Stockholm under andra världskriget.

Marie-Louise Steiner har varit journalist vid Sveriges Radio och också arbetat med  dokumentärfilmer för SVT bl a  står hon bakom filmerna ”Fru Einstein” och ”Hur många p som helst”.

Under Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar visas hennes dokumentärfilm ”Anläggar-Anna”, en skildring av några kvinnor som följde med vattenrallarna in i väglöst land. Det finns mycket berättat om männen vid anläggningarna men väldigt litet om kvinnornas liv. Filmen tar sin utgångspunkt i anläggarsamhället vid Harsprånget. 

Kom och lyssna på Marie-Louise under Eyvind!

Klicka här för att komma till programmet

 

www.eyvindnorrbotten.se