Jerk Schuitema

Publicerat: 13 oktober 2017


Jerk Schuitema är författare, manusförfattare och filmproducent. 2014 debuterade han med boken "Fjälldesperadon" och nu, i samband med Eyvind, firar han släppet av sin senaste bok "Den som göms i snö"

Jerk Schuitema är uppvuxen i Gällivare, Lappland. Han är en mångsysslare inom kulturbranschen och har arbetat med film sedan början på 90-talet. Med tiden upplevde Jerk att innehållet i berättelserna blev allt viktigare och de senaste tio åren har han jobbat med gestaltning i en eller en annan form. För film, men även för TV och även i böcker. 

2014 debuterade Jerk med boken Fjälldesperadon, en deckare som bygger på de uppmärksammade händelserna i fjällen runt Akka och Vaisaluokta vintern 1951.  

Under Eyvind firar Jerk boksläppet av sin nya bok Den som göms i snö. Boken är en explosiv spänningsroman om samhällets hemligheter och lögner, ”allt för medborgarnas bästa”.  

Med releasefest bara några dagar innan författar- och berättardagarna drar igång så blir Eyvind platsen för Jerks första författarsamtal om den nyutgivna boken.

Kom och lyssna på ett intressant samtal med Jerk under Eyvind! 

 Klicka här för att komma till programmet 

www.eyvindnorrbotten.se