Cecilia L. Kostenius, Carola S. Kostenius och Bengt Kostenius

Publicerat: 25 oktober 2017


Boksläpp och skrivande går i släkten. Vi välkomnar Cecilia Larsson Kostenius, Carola Siekas Kostenius och Bengt Kostenius till Eyvind!

Cecilia Larsson Kostenius är utbildad förskolelärare, blivande bibliotekarie och författare till fantasyboken De ursprungliga.Boken, som är den första delen i serien De fem elementen riktar sig till ungdomar och unga vuxna från 13 år.

Under hösten 2017 är Cecilia även aktuell med boken Hemligheten, vilket är den första delen i bokserien om Siri och Alve. Boken är skriven tillsammans med Cecilias syster Carola Siekas Kostenius. Carola är utbildad grundskolelärare och dramapedagog. Förutom att vara författare så arbetar hon även med filmproduktion på Ymperia.

Att skriva böcker är dock något som verkar gå i arv hos familjen Kostenius. Cecilias och Carolas far, Bengt Kostenius, är en tornedalsk författare som skriver böcker på meänkieli. Han debuterade 1986 med boken Aysyyrialehmän päivä [Ayrshirkossans dag] och 1996 vann Bengt pris i en pjästävling utlyst av Tornedalsteatern. Året senare så släpptes pjäsen Hurstipiili tullee som bok och sedan dess har Bengt gett ut fler böcker på både meänkieli och svenska.

Kom och lyssna när Cecilia, Carola och Bengt berättar om sina böcker och om sitt författarskap!

Klicka här för att komma till programmet.

www.eyvindnorrbotten.se