Berättarspecial + film!

Publicerat: 07 november 2017


Köp din biljett till Eyvinds berättarspecial! En kväll med mingel, panelsamtal och film.

Har du någonsin funderat på hur Norrland gestaltas på film? Hur området ibland framhävs i form av makalöst vacker och nästan exotisk natur under midnatssolens strålar. Och hur det i andra fall gestaltas som en hård, karg och tuff miljö där jägare drar runt med en flaska hembränt i näven.

Norrlands variation av miljöer har gjort att allt fler filmer och serier spelas in på platsen. Men hur är det egentligen att vara med i produktionen av filmer här uppe? Hur går tankarna för skådespelarna som måste gå in i rollen som ”norrlänning” eller som måste hoppa från en dialekt till en annan?

Välkommen till vår berättarspecial med filmvisning! En kväll med mingel, film och samtal mellan personer som på ett eller ett annat sätt varit med och gestaltat filmer av Norrland på den vita duken. Inbjudna till samtalet är:

  • Ida Engvoll, skådespelare, född i Bollnäs. Spelar rollen som Rebecka Martinsson i filmatiseringen av Åsa Larssons böcker om Rebecka Martinsson.
  • Eva Melander, skådespelare, född i Gävle. Spelar rollen som polisen Anna Maria Mella i filmatiseringen av Åsa Larssons böcker om Rebecka Martinsson.
  • Jerk Schuitema, författare och filmproducent, uppvuxen i Gällivare. Arbetat med film sedan början på 90-talet och har de senaste åren fokuserat på gestaltning inom film.
  • Jens Lundman, platschef, född och uppvuxen i Luleå. Arbetat med film sedan 2010 och har bland annat varit ansvarig för inspelningsmiljöerna i samband med större filmproduktioner i Norrbotten.

Eyvinds berättarspecial inleds kl. 18.00 med ett förmingel där vi bjuder på dryck och där du som besökare minglar runt i lokalen tillsammans med bland annat Ida, Eva, Jerk och Jens. Kl. 19.00 börjar panelsamtalet mellan våra fyra gäster och 19.45 tar vi en kort paus på 15 minuter. Kl. 20.00 startas filmvisningen av Rebecka Martinsson – Till offer åt Molok.

 

Biljett till Berättarspecialen kostar 120 kr inkl. serviceavgift. I priset ingår:

  • – Mingel med dryck
  • – Unikt samtal på scenen med Ida Engvoll, Eva melander, Jerk Schuitema och Jens Lundman
  • – Filmvisning: Rebecka Martinsson – Till offer åt Molok

 

Klicka här för att köpa din biljett till berättarspecialen!

*Biljett till berättarspecialen köps separat från dagsbiljetterna till Eyvind.

 

Eyvinds berättarspecial arrangeras i samarbete med:

 

www.eyvindnorrbotten.se