Tack för i år!
Tack till alla författare, föreläsare och besökare som var med och gjorde Eyvind2017! Nu laddar vårat arrangörsteam upp batterierna och påbörjar planeringen för nästa år. Stay tuned!

Läs Mer

OBS! Camilla Sten, föreläsning idag kl. 12!
Tryckfelsnisse har varit i farten. Camilla Sten har sin föreläsning idag klockan 12,00 på Saga!

Läs Mer

UPPDATERAD: Boksignering på Bok & Bläck
Vill du få din bok signerad? Gå förbi på den lokala bokhandeln Bok & Bläck där en del av våra författare kommer signera böcker. Här kan du se ett uppdaterat signeringsschema!

Läs Mer

Bokbord och utställare under Eyvind!
Plan två i Enter Galleria kommer sjuda av liv under Eyvind. Här kan du träffa författare, förlag och föreningar, köpa böcker, få dem signerade eller bara surra om litteratur med utställarna.

Läs Mer

Programändring på Eyvind2017.

Läs Mer

Zinat Pirzadeh
Vi välkomnar komikern, författaren och föreläsaren Zinat Pirzadeh till Eyvind!

Läs Mer

Programändring på Eyvind2017

Läs Mer

Sara Granér
Serietecknaren, författaren och bildkonstnären Sara Granér är bosatt i Malmö. I samband med Eyvind kommer hon upp till Boden för att prata om sin femte bok och diktsamling "Blixt från oklar himmel".

Läs Mer

Ordanvind
Föreningen Ordanvind presenterar några av Norrbottens bästa estradpoeter!

Läs Mer

Berättarspecial + film!
Köp din biljett till Eyvinds berättarspecial! En kväll med mingel, panelsamtal och film.

Läs Mer

Lars Gyllenhaal
Vi välkomnar Lars Gyllenhaal till Eyvind!

Läs Mer

Programändring på Eyvind2017.

Läs Mer

Cecilia L. Kostenius, Carola S. Kostenius och Bengt Kostenius
Boksläpp och skrivande går i släkten. Vi välkomnar Cecilia Larsson Kostenius, Carola Siekas Kostenius och Bengt Kostenius till Eyvind!

Läs Mer

Delta i vår kröniketävling!
Tycker du om att skriva och berätta? Passa på och delta i Eyvinds kröniketävling och ta chansen att få din krönika publicerad!

Läs Mer

Köp dina biljetter till Eyvind!
Nu finns biljetterna till Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar ute till försäljning! 

Läs Mer

Mikael Niemi
Pajalabon Mikael Niemi kräver ingen närmare presentation efter hans succéroman "Populärmusik från Vittula" som kom ut år 2000. Nu är han återigen högaktuell med romanen "Koka björn".

Läs Mer

Madde Lundberg
"Vem var Joe Hill": Madde Lundberg bjuder på en musik- och berättarföreställning om svensken som emigrerade till USA för att bli en av tidernas största textförfattare inom arbetarrörelsen.

Läs Mer

Jerk Schuitema
Jerk Schuitema är författare, manusförfattare och filmproducent. 2014 debuterade han med boken "Fjälldesperadon" och nu, i samband med Eyvind, firar han släppet av sin senaste bok "Den som göms i snö"

Läs Mer

Majvor Müller
Majvor Müller har sina rötter i den lilla byn Raitajärvi mellan Överkalix och Övertorneå. När det blev dags för gymnasiestudier flyttade Majvor hemifrån och senare kom Luleå att inta hennes hjärta.

Läs Mer

Therese Henriksson
Redan som åttaåring lovade Therese Henriksson sig själv att hon skulle bli författare. 2015 debuterade hon med ungdomsromanen "Korpmåne", men Therese skriver vidare med flera projekt i rullning.

Läs Mer

Marie-Louise Steiner
Marie-Louise Steiner är författare av böckerna "Fjärilssommar" och "Obemärkt". Men utöver att vara författare så är hon även filmare och har varit med i produktionen av flera dokumentärfilmer. 

Läs Mer

Katarina Palm
Katarina Palm är från Jokkmokk, men bor i Boden sedan många år. Hon har skrivit flera böcker; "Livet i en CP-hjärna", "Kärlek passion & CP" och "Luciamorgon med Tomtenissa".

Läs Mer

Biljettsläpp måndag den 16 oktober kl. 15.00!
På måndag kl. 16.00 så släpps biljetterna till årets Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar! Biljetter kan köpas via Tickster och i biljettkassan på Folkets Hus i Boden.

Läs Mer

Po Tidholm
Po Tidholm är författaren och journalisten som sedan mitten på 90-talet undersökt hur landsbygdens roll förändras när Sverige urbaniseras. Nu högaktuell med boken "Läget i landet".

Läs Mer

David Bergman
David Bergmans bokdebut 2014 kom i form av den spännande actiondeckaren "36 timmar". Nu är han högaktuell med uppföljaren till serien om Johanna Lindström med den nyutgivna boken "6 dagar."  

Läs Mer

Minna Paananen
Minna Paananen följde en av sina drömmar och debuterade 2012 som barnboksförfattare med boken "Hon tänder stjärnorna nu". Sedan dess så har Minna fortsatt skriva barnböcker med fokus på verkligheten.

Läs Mer

May Larsson
May Larsson har skrivit boken ”I min barndoms berså”, en berättelse om en familj bestående av mor och far samt fyra barn födda mellan 1939 och 1943.

Läs Mer

Katarina Kieri
Katarina Kieri är från Luleå och har rötter i det finsktalande Tornedalen. Hon debuterade 1993 med diktsamlingen "Slutet sällskap" och har sedan dess varit mottagare för ett flertal priser.

Läs Mer

Sara Bergmark Elfgren
Sara Bergmark Elfgrens debutroman "Cirkeln" blev en dundersuccé. Nu, sju år senare, är hon än en gång högaktuell med den nya övernaturliga spänningsberättelsen: "Norra Latin". 

Läs Mer

Zacke
Luleårapparen Zackes debut som artist skedde med vässad penna och akrobatisk tunga. Med ett personligt uttryck skildrar han både historier från norr och utmanar normer om storstad och landsbygd.

Läs Mer

Om att ha ett bokförlag - med Karl Petersen
Karl Petersen är ägare och initiativtagare till Ordfirman, ett litet bokförlag i Luleå som i första hand ger ut böcker om musik- och kulturlivet i Norrbotten.

Läs Mer

Patrik Lundberg
Patriks dröm var att bli krönikör. Nu skriver han krönikor för Aftonbladet varje söndag. Med sin senaste bok "Facit: Konsten att skriva krönikor", hjälper han andra att våga berätta.

Läs Mer

David Väyrynen
David Väyrynen (född 1983) från Hakkas, Gällivare kommun, är diversearbetare, poet och ordförande i Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. Marken är Väyrynens debut. 

Läs Mer

Anne-Marie Schjetlein
Anne-Marie Schjetlein debuterade 2014 med boken "Döden kvittar det lika". 2016 släpptes uppföljaren "Döden den bitterbleka" och nu är hon högaktuell med den senaste boken "Döden ingen ser". 

Läs Mer

Har ni sett att vi börjat uppdatera programmet?
Nu har vi börjat uppdatera programlistan med dag, tid och plats!  Klicka på hjärtat intill programpunkterna för att markera dina absoluta måsten under Eyvind2017! 

Läs Mer

Camilla och Viveca Sten
Författarduon Camilla och Viveca Sten kommer till Eyvind för att prata om rysartrilogin Havsfolket och konsten om att skriva som mor och dotter utan att ryka ihop.

Läs Mer

Elin Olofsson
Krönikören och författaren Elin Olofsson, högaktuell med boken "Krokas", kommer till Eyvind!

Läs Mer

Viktor Frisk
Superbloggaren, artisten och författaren Viktor Frisk kommer till Eyvind 2017!

Läs Mer

Björn Ylipää
Björn Ylipää har skrivit boken "Smak av norrsken", en matresa med recept och konstnärliga matbilder knutna till berättelser från de djupaste skogarna i norr till en vingård i Sydafrika.

Läs Mer

Mats Jonsson
Mats Jonsson, högaktuell med boken och serieromanen Nya Norrland, kommer till Eyvind 2017!

Läs Mer

Alexandra Sundqvist
Alexandra Sundqvist, författare av boken Barbro Hörberg - Med ögon känsliga för grönt, är klar för årets Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar!

Läs Mer

Thomas Erikson
Thomas Erikson är beteendevetare, föreläsare och författare. Hans bok; Omgiven av idioter är en av Sveriges mest sålda fackböcker 2016-2017 med över 100.000 sålda exemplar endast i Sverige.

Läs Mer

Gunilla Falk
Gunilla Falk tillbringar stora delar av sin tid i skogarna runt Jokkmokk. Med kameran som följeslagare fångar hon årstidernas växlingar, de vilda djurens blick och naturens skönhet i sina fotografier.

Läs Mer

Författarsläpp: Måndagen den 4 september
Den 4 september klockan 12.00 börjar vi publicera information om författare, föreläsare och andra spännande personligheter som kommer gästa årets upplaga av Eyvind!

Läs Mer

Välkommen till den nya hemsidan!
Kul att du hittat hit! Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar hittar du numera på www.eyvindnorrbotten.se. Här kommer du kunna se aktuell information om Eyvind2017. Välkommen!

Läs Mer

Gör en lista med dina favoriter! ♥
Klicka på hjärtat intill programpunkterna för att skapa en lista med dina favoriter inför Eyvind2017!

Läs Mer

www.eyvindnorrbotten.se